Biografie

Living the dream…

Roy begon op jonge leeftijd met karting en maakte al snel de overstap naar de Rotax Max DD2, hij won direct het winterkampioenschap. Vervolgens nam hij deel aan het Nederlands kampioenschap DD2 en werd hij ook gekroond tot Nederlands Kampioen. Na een succesvolle deelname aan de World Finals in Italië stapte hij vervolgens over naar de KZ2 en nam hij deel aan diverse internationale kart kampioenschappen. Na zijn kart periode komt de carrière van Roy in een stroomversnelling. Roy onderscheidt zich door zijn inzet en doorzettingsvermogen en krijgt hij een test aangeboden in een Formule Renault 1.6 van Stuart Racing. Tijdens de test in Valencia behaalt Roy een meer dan uitstekend resultaat en legt hij hiermee de basis voor de overstap naar de Formule autosport. In 2013 volgt zijn debuut jaar in het Noord Europese Formule Renault 1.6 kampioenschap met het Stuart Racing team. In zijn debuutjaar staat Roy bijna onafgebroken op het podium en weet hij uiteindelijk het kampioenschap met slechts één punt verschil binnen te halen. Roy wordt als debutant Noord Europees Formule Renault kampioen. In 2014 maakt Roy de overstap naar de Formule Renault 2.0 en neemt hij deel aan diverse internationale wedstrijden. Een periode met veel pech zorgt voor wisselende successen. Roy heeft de ambitie om beroepscoureur te worden en stapt uit oogpunt hiervan in 2015 over naar het Renault Sport Trophy kampioenschap welke verreden wordt tijdens het World Series by Renault. Roy ontwikkeld deze nieuwe R.S.01 GT-racer samen met zijn team V8 Racing tot het gewenste niveau en behaalt tijdens zijn debuut een 2de plaats in Hongarije en een 1ste plaats op de Nurburgring in Duitsland. Helaas dient Roy dit seizoen voortijdig af te breken na een zware crash op het circuit van Le Mans in Frankrijk. Maar… #04 will be back in 2016 harder stronger faster!

Het behalen van de internationale top komt niet vanzelf en behaal je niet alleen! Ik combineer mijn race carrière met de studie International Business. Prestaties op het circuit gaan echter hand in hand met een ultieme voorbereiding. Ik sport intensief en wordt hierbij begeleid door instructeur en fysiotherapeut Johan Tinnemans van sportschool Harks. Mijn doel is om tijdens wedstrijden topfit te zijn zodat ik altijd een stap extra kan zetten.

Daarnaast train ik veel in de race simulator met vice wereldkampioen SIM racing Atze Kerkhof, verschillende afstellingen aan de auto tot mogelijke inhaalacties op het circuit, alles wordt in detail voorbereid! Mijn simulator is voorzien van een Heusinkveld Engineering set-up. In deze SIM hebben we alle laser gescande circuits beschikbaar waarmee we de werkelijkheid bijna tot echt benaderen. Samen met Atze train ik intensief voor elke wedstrijd zodat we voorbereid aan de start verschijnen.

Het neerzetten van een top prestatie is echter niet alleen afhankelijk van een goede voorbereiding en hard kunnen racen. Je moet ook onder een enorme psychische druk maximaal kunnen presteren. Druk vanuit het team, de fans, relaties en sponsoren, maar ook de druk die een topsporter zichzelf oplegt, tijdens een race moet het gebeuren! Ik ben wekelijks bezig met zelfreflectie en meditatie en wordt hierin begeleid door Fabio Martins van DeRose Method uit NYC.

The only competition is yourself – Roy Geerts